دکتر محمد رضا فرتوکزاده در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره سکته چشم اظهار کرد: همانطور که سایر اعضای بدن دچار سکته میشوند چشم نیز با بستن رگهای مربوطه ممکن است دچار سکته شود.
وی با بیان اینکه رگی ممکن است به علت انقباض شدید ناگهانی یا ورود لخته خون یا عوامل مختلفی که وجود دارد بسته شود، افزود: در هر قسمتی از بدن سکته میتواند به وجود آید اما مردم بیشتر با سکتههای قلبی و مغزی آشنایی دارند.
این متخصص چشم عنوان کرد: در شبکیه انسان که مرکز بینایی چشم است از طریق پرده چشم یا شبکیه که به وسیله آن احساس ورود اجسام را درک میکنیم اگر دچار انقباض رگهای خونی شود آسیب شدیدی را به وجود میآورد.
فرتوکزاده با بیان اینکه آمبولی، رسوب چربی و انقباض ناگهانی موجب بسته شدن رگها و سکته شبکیه میشود، یادآور شد: در برخی از موارد استرس شدید باعث سکته چشم میشود.
وی اضافه کرد: اگر سکته در شریان مرکزی چشم باشد بیمار کل بینایی خود را از دست میدهد اما اگر لخته در سمت چپ یا راست چشم باشد و بیمار بخشی از بینایی خود را ازدست بدهد سکته ناقص است.
این متخصص چشم خاطرنشان کرد: اگر انقباض یا بسته شدن عروق کوچک باشد با تزریق آمپول یا دیگر اقدامات درمانی که توسط پزشک متخصص انجام میشود عروق مربوطه باز شده و بخشی از بینایی از دست رفته برگشتپذیر است.
نظر شما